Jesper Enbom

Kontaktinformation

vCard vcard

Befattning:

Universitetslektor

personbild

Verksam vid:

Kultur- och medievetenskaper

Avdelning:

Medie- och kommunikationsvetenskap

Adress:

Umeå universitet
SE-901 87 Umeå
Sverige

Besöksadress:

Humanisthuset, Biblioteksgränd 3 (huvudentré)

Tel:

+46 90 786 95 32

E-postadress:

jesper.enbom@umu.seE-post 1

jesper.enbom@kultmed.umu.seE-post 2

Lync:

Ta kontakt via Lync

Webbsida:

http://www.kultmed.umu.se/om-institutionen/personal/jesper-enbom Webbsida

Presentation

Jesper Enbom, lektor i Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation, disputerade sommaren 2009 med avhandlingen Facket i det medialiserade samhället.

Undervisning

Jesper Enbom har mångårig erfarenhet av undervisning på samtliga nivåer inom ämnet Medie- och kommunikationsvetenskap. Han har även arbetat med att ta fram programmen i Medie- och kommunikationsvetenskap samt enstaka kurser.  Bland dessa återfinns exempelvis den tvärvetenskapliga kursen Culture and Media in Sweden som främst riktar sig mot utländska studenter. Sedan 2009 har Jesper huvudsakligen undervisat på programmet i Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation samt på ovan nämnda Culture and Media in Sweden. Vidare handleder han två doktorander. I det ena fallet som huvudhandledare och i det andra som biträdande handledare.

Forskning

2011 var Jesper Enbom medförfattare till Mellan organisationsintresse och demokratisk insyn, en forskningsansökan som beviljades anslag av Vetenskapsrådet. Han arbetar sedan 2012 på halvtid inom detta projekt.

Övrigt

Jesper Enbom blev 2012 invald i styrelsen för Idrottshögskolan vid Umeå universitet. Han blev 2013 ordinarie ledamot av Humanistiska fakultetens fakultetsnämnd. Sedan 2013 är han Umeå universitets representant i den nybildade tankesmedjan Humtank. Som en del av Institutionen för kultur- och medievetenskapers utåtriktade arbete deltar han varje vecka i podcasten Mediespanarna som lyfter fram aktuella frågor inom medier och populärkultur.


#322. Aftonbladet kultur

[2018-03-19] I vilket Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg gästar Mediespanarna och pratar om yttrandefrihet, populism, vänsterns feghet, akademiska perspektiv, klass, att inte hänga med i kulturdebatten, kulturjournalistikens roll och arbetsförhållanden, samt om ensamheten i stormens öga.Läs mer om senaste avsnittet

Intervju Publicerat

Den 27 mars 2010 intervjuades Jesper Enbom i P1:s Publicerat angående hans avhandling Facket i det medialiserade samhället. Gå till Sveriges Radios ljudarkiv via länken nedan.

Intervju Publicerat