Till umu.se

Våra utbildningar

Välkommen att studera vid Institutionen för Kultur-och medievetenskaper. Här kan du läsa ämnen som breddar och fördjupar många av våra perspektiv på kultur och medier.

Ordinarie stoppdatum för ansökningar till vårens kurser passerade 15 oktober.       Du kan fortfarande göra en sen anmälan till många av våra kurser! Gå in på sidan för den kurs du är intresserad av och klicka på anmälan och tillfällen så ser du om kursen fortfarande är öppen för sen anmälan.

Program

Här kan du läsa två- eller treåriga program om du exempelvis vill arbeta på museer, med kommunikation eller medier, göra utredningar eller planera verksamheter inom olika typer av organisationer. Alla vår program har inslag av värdegrundsfrågor, informations- och kommunikationsteknik, samt praktik för att göra dig redo för en modern arbetsmarknad.

Läs mer om våra program

Kurser

Du kan även läsa fristående kurser i etnologi, konstvetenskap, litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, drama-teater-film och museologi. Med dessa kan du skapa en egen examen utifrån dina intressen och behov. Oavsett hur och vad du väljer att studera kommer du att lämna oss klokare och med en bredare förståelse för dagens olika kulturella uttryck.

Läs mer om våra kurser


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Therese Högberg
2014-10-17

Kulturentreprenörbloggen


Intervju med Erica Lundholm som studerar journalistik

Läs intervjun här!