Till umu.se

Våra utbildningar

Välkommen att studera vid Institutionen för Kultur-och medievetenskaper. Här kan du läsa ämnen som breddar och fördjupar många av våra perspektiv på kultur och medier.

Du kan söka höstens utbildningar fram till fredag den 15 april. Mer information hittar du under rubrikerna "Program" och "Kurser" till vänster på denna sida.

Program

Här kan du läsa treåriga program om du exempelvis vill arbeta på museer, med kommunikation eller medier, göra utredningar eller planera verksamheter inom olika typer av organisationer. Alla vår program har inslag av värdegrundsfrågor, informations- och kommunikationsteknik, samt praktik för att göra dig redo för en modern arbetsmarknad. Här kan du se hela vårt programutbud

Kurser

Du kan även läsa fristående kurser i etnologi, konstvetenskap, litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, drama-teater-film och museologi. Med dessa kan du skapa en egen examen utifrån dina intressen och behov. Oavsett hur och vad du väljer att studera kommer du att lämna oss klokare och med en bredare förståelse för dagens olika kulturella uttryck.
Här kan du se hela vårt kursutbud 

Avancerad nivå

Här kan du läsa mer om studier på avancerad nivå, det vill säga om du är intresserad av en magister- eller masterexamen.Läs mer om studier på avancerad nivå


Studera på distans i höst!

Läs konst- och bildvetenskap på distans i höst!

Intresserad av att studera i höst - men har inga möjligheter att göra det på plats i Umeå? Misströsta ej, du kan alltid läsa en distanskurs!

Vi ger många kurser som kan läsas på distans. Där i bland flera i Konst- och bildvetenskap!

För dig med konstintresse

Ämnet konst- och bildvetenskap sträcker sig från grund-ända upp till forskarnivå. Men nätkurserna ligger huvudsakligen på grundnivå och har fördröjd studietakt. Det är alltså fullt möjligt att läsa dem i kombination med andra studier, men är också perfekta för dig som bara vill pröva på akademiska studier eller få en god fördjupning i ämnet! Genom att studera Konst- och bildvetenskap får du verktyg att se och analysera världen omkring dig!

Sök nu, studera i höst!

Att skriva om samtida konst

Gör en sen anmälan!

Än är det inte försent! Du kan fortfarande gör en sen anmälan inför höstterminen. Vill du bli inspirerad kan du kika in vår film om programmet för kulturentreprenöskap.

Läs mer om programmet och gör din anmälan här!

Ny, unik profil i utrikesjournalistik!

Vi ger dig en unik specialkompetens inom utrikesjournalistik, med inriktning EU. Hos oss får du lära dig att granska och bevaka makten och omvärlden. Du kan fortfarande söka vår populära inriktning kulturjournalistik! 

Läs mer om vår nya utrikesprofilLäs mer om journalistprogrammet

Nytt program för dig som gillar att skriva!

Programmet för litteraturvetenskap och kreativt skrivande startar i höst!

Är du intresserad av litteratur? Av att både läsa och skriva? Sök detta treåriga program med inriktning mot både litteraturvetenskap och kreativt skrivande.

Läs mer om programmet här!